NIEUWS

NIEUWS


Bingo bingo[2]

9 November 2018 staat onze jaarlijkse bingo gepland.
Er zijn opnieuw weer mooie prijzen te winnen.
Graag opgeven voor 4 november bij:

Martha Steenwijk tel: 0523 232403/06 23221636
Email: steenwijkg@gmail.com

==================================================

Pontje weer in de vaart.

Het pontje is afgelopen week weer in de vecht geplaatst al is het nog geen april, je kunt er al wel weer gebruik van maken .
Officieel is Rheeze & Diffelen weer bereikbaar via de pont van 1 april tot 1 november.

20180325_143517

 

We wensen een ieder veel wandel en fiets plezier aankomende zomer.

================================================================

data_620xC1000x561+0+15_620x349


Rabobank Clubkas Campagne 2018

Brucht doet ook dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne.
Het Plaatselijk Belang heeft als doel; het openluchtspel, waar geld voor nodig is om dit goed te kunnen organiseren.
En VV Brucht heeft als doel;  nieuw meubilair voor in de kantine en ook hier is veel geld voor nodig.
Als u lid bent van de Rabobank dan krijgt u binnenkort de stemformulieren, bent u nog geen lid van de Rabobank, dan kunt u gratis lid worden.
Elk lid mag 5 stemmen uitdelen, maximaal 2 per doel.
voorbeeld; 2stemmen voor Plaatselijk Belang Brucht + 2 stemmen voor VV Brucht + 1 stem op een ander doel.
Wij hopen dat wij op uw steun kunnen rekenen.

Stemmen kan van 15 t/m  31 maart.

========================================

Prijzen gewonnen in schietcompetitie 2017

Donderdagavond 14 december mochten we meedoen met de finale van de schietcompetitie 2017.
Brucht “3” met Bas Herbert, Henk Herbers, Hans Herbers en Jan Meijerink zijn 3e geworden in de A klasse.
Brucht “5” met Harry te Kamp, Lucas v Faassen, Niek Olsman en Jeroen Broekroelofs in de gelederen hebben een topprestatie geleverd door 1e !! te worden in de C klasse.
Zo is Brucht weer op de kaart gezet.
Dit was weer een mooie afsluiting van de schietcompetitie met een hapje en een drankje.
De prijzen voor de competitie van Brucht, die worden met de eindejaarsmarkt uitgereikt

======================================================================================

DLo8qSPUIAATjaR

OUDJAARSMARKT

Op 28 december zal weer de jaarlijkse oudjaarsmarkt worden gehouden.

Locatie: De Moat

Organisatie: VV Brucht

Aanvang: 17:00 uur (o.v.b.)

Zodra er meer bekend is dan zal dat hier geplaatst worden.

 

 

=========================================================

OPENING VISTRAP

Hieronder enkele foto’s die zijn genomen tijdens de opening van de vistrap in de Bruchterbeek d.d. zaterdag 24 november j.l.

Foto’s: Berend Jan Spijkers.

 Herschaalde kopie van P1070098 Herschaalde kopie van P1070099 Herschaalde kopie van P1070100

 Herschaalde kopie van P1070101 Herschaalde kopie van P1070102 Herschaalde kopie van P1070103

===========================================================

herfst-wallpaper-met-oranje-bladeren-en-zonnestralen

BLADAFVAL

Bladafval afkomstig van gemeente bomen kan gestort worden aan de Markeweg op het maisland van Dijk net voor de fam. Veurink. Daar zullen hekken neergezet worden waar het blad gestort kan worden. Plaatselijk Belang zorgt ervoor dat de gemeente het blad ophaald. BELANGRIJK: ALLEEN BLADAFVAL, DUS GEEN TUINAFVAL !! Als fietspaden of wegen te glad  worden door bladafval, geef dit dan door aan 1 van de bestuursleden. Zij nemen dan contact op met de gemeente om de wegen schoon te vegen. ==========================================================================

Beste Bruchteren,

Lijkt het je leuk om iets met fotografie te doen? Wil je meer leren over je camera en hoe je mooie foto’s kan maken? Vind je het leuk om samen met anderen uit Brucht een cursus fotografie te volgen…… meld je dan aan voor een cursus fotografie. Er zijn minimaal 10 personen nodig om de cursus te laten doorgaan. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Tot uiterlijk vrijdag 13 oktober 2017 kunt u zich opgeven bij:   Ina Veurink email: veurink.brucht@gmail.com tel: 0523-231431 Cursus Fotografie Zeggingskracht en inhoud van het beeld zijn bepalend voor de kwaliteit van elke foto. In deze fotografie cursus verbeter je niet alleen de techniek, maar komen de inhoud en compositie van jouw foto’s ruimschoots aan bod. De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven door Piet Westerveld. Locatie:         Stationsdwarsstraat 1a Hardenberg Datum: dinsdagavond 9 januari 2018, 23 januari 2018, 6 februari 2018, 20 februari 2018, 6 maart 2018 en 20 maart 2018

Tijdstip:20.00 tot 22.00 uur. Kosten: 65,00 euro. (incl. studieboek en koffie/thee.) Minimaal aantal deelnemers: 10 pers. Maximaal aantal deelnemers: 12 pers.

De inhoud van de cursus:

Les. 1   Wat is fotografie                        

Les. 2   Betekenisdragende elementen

De camera  Vormgeven Objectieven

Opnametechnieken Diafragma en sluitertijd

Ingrijpen in de werkelijkheid Scherptediepte

Praktijkopdrachten Praktijkopdrachten

Les. 3   Camerastandpunt

Les. 4   Licht en kleur

Afstand

Picturale fotografie Kijk- of leesrichting

Structuur foto’s Kadering

Documentaire fotografie Compositie

Registratieve fotografie Gulden-snede schema

Abstracte fotografie Praktijkopdrachten

Praktijkopdrachten

Les 5   Sfeer foto’s 

Les. 6   Probleemstelling

Geënsceneerde foto’s

Waardering Series

Vernieuwing Straat fotografie

Kennis Reportage fotografie

Contrast Praktijkopdrachten

===========================================

25 jaar klootschieten in Brucht.

De klootschietwedstrijd in Brucht is als volgt ontstaan: Begin jaren ’80 van de vorige eeuw vormden JH Waterink, JH Mulder, Jan Welleweerd en HJ wolbink een kaartclubje, ‘s winters werd er gekruisjast en ‘s zomers gingen we een keer klootschieten, steeds op een andere plek in de buurt. Tijdens een van deze middagen kwamen we op het idee om een klootschiet wedstrijd om het kampioenschap van Brucht te organiseren. 13-8-1993 was de eerste keer, er waren 36 deelnemers en  mevr. Hofsink van de Haarweg was de kampioen. Het gezellig samenzijn na afloop was in de schuur aan de Maatdijk. Drank, hamburgers enz. moesten allemaal aangesleept worden. Gelukkig hebben we dit maar 5 jaar moeten doen, toen was de Moat klaar en zorgde de voetbal voor de drank en de warme hap. Gemiddeld waren er tussen de 40 en 50 deelnemers. Dit jaar was het dus de 25-ste keer en er is er maar 1  die alle 25 keer meegedaan heeft:   Henny Snijders,  ze kreeg een mooie medaille en een bos bloemen. Na afloop was er een BBQ, aangeboden en verzorgd door de VV-Brucht. Vanwege het jubileum kregen de organisatoren Welleweerd, Mulder en Wolbink een leuke attentie van Plaatselijk Belang, evenals de dames, die 25 jaar voor de koffie gezorgd hebben tijdens de pauze op de Hilgenkamp. Wij doen het met plezier en hopen dit nog jaren te organiseren.

=============================================

Jeugd Brucht Kampioen

Zaterdag 22 Juli was weer het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de jeugd op de Hoogenweg. De jeugd t/m 12 jaar heeft het weer fantastisch gedaan. Dit jaar deden er helaas maar 3 teams mee, Hoogenweg, Baalderveld en Brucht. Er werden 4 wedstrijden gespeeld die we allemaal gewonnen hebben. Er zijn 9 doelpunten gemaakt en dankzij de goede keeper en spelers hebben we 0 doelpunten tegen gekregen. Hierdoor werd Brucht weer KAMPIOEN!!!!! Na afloop van het toernooi zijn we richting “De Moat” gegaan hier hadden Rieks en Janny Gerrits voor iedereen een heerlijk patatje + frikandel en iets te drinken, dit werd aangeboden door Firma Dijk en Veurink B.V. Het was een zeer geslaagde middag. Op naar volgend jaar!! ========================================================== FOTO’S BRUCHTER REISJE Het reisje zit er weer op als u op de onderstaande link klikt kunt u nog nagenieten met een paar foto’s. https://goo.gl/photos/5y16Sp9inzqofGWx9 ========================================================= BRUCHTER REISJEimagesYJ91IEHG Dit jaar staat het reisje gepland op 24 juni. We gaan dit jaar richting Friesland. Begin en eindpunt is “De Moat”. Wat staat er op het programma: een boottocht, een actieve aktiviteit, op terras zitten en aansluitend een diner . Dit laatste wordt in “de Moat”gedaan. Het is een programma waar iedereen aan mee kan doen en anders wordt er gezocht naar een alternatief. De kosten voor deze dag zijn €35,- pp. Datum:               24 juni Start:                  “De Moat “ Aanwezig:          De koffie staat klaar om 8.00 uur Vertrek:              8.30 uur Graag willen we weten wie er mee gaat . Heeft u een dieet,dit graag bij opgave doorgeven. Mocht u alleen mee willen eten dan bent u van harte welkom. De kosten hiervoor zijn €10,- pp. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee eten. Wel graag opgeven. U kunt zich tot 1 juni opgeven bij Martha Steenwijk . email:steenwijkg@gmail.com Tel: 06 23221636 De eerste week van Juni komt een bestuurslid langs om het geld op te halen.   ======================================================== PINKSTERFIETSTOCHT fietsers[1] Op Pinkstermaandag 5 juni a.s.  wordt er weer een mooie fietstocht uigezet in de omgeving van Brucht, Start en eindpunt is “de Moat”. Opgeven kunt u bij Martha. e-mail: steenwijkg@gmail.com tel: 06-23221636   ======================================================= NIEUWSBRIEF sephr-notepad-with-text-and-pencil-clip-art-42841[1]   Wie vind het leuk om een stukje te schrijven voor de volgende nieuwsbrief. Dit kun je mailen naar j.e.mulder@kpnplanet.nl   ======================================================= NIEUW BESTUUR PLAATSELIJK BELANG Bestuurssamenstelling: Jan Meijerink               Voorzitter Heinrich Weitkamp    Vice – Voorzitter Jolanda Mulder           Secretaris Martha Steenwijk       Penningmeester Miranda Zandman     Notulist Wietse Bron                 Lid Albert Bolks                 Lid ======================================================== HET NIEUWE LOGO VAN BRUCHT

BRUCHT

Dit logo is bedacht aan de hand van de kenmerken van Brucht. Bruchternaren worden ook wel ‘Bruchter droadnoagels’ genoemd. Vandaar de vorm van een spijker. Maar als kop op de spijker, waar het allemaal omdraait is het de natuur en het water. In Brucht is veel landschap en er stroomt een rivier, “de Vecht” De kleuren blauw en groen spreken voor natuur en water.

 logo brucht Het logo is ontworpen door Karen ter Wijlen, en gaat gebruikt worden voor  o.a. op briefpapier en bij evenementen. =========================================================== FINALE SCHIETCOMPETITIE 2016 Brucht 2 zat in de finale van de schietcompetitie 2016 in de A klasse  ( dat is de hoogste klasse ). Deze finale was op 15 dec , en is met een geweldig resultaat afgesloten, namelijk de éérste prijs in de A klasse. BRUCHT 2 B. Herbert J.H. Mulder H.J.Wolbink J.Meijerink Henk Herbers en Johan Schutte zaten eigenlijk in dit team, maar zij waren verhinderd, daarom hebben Mulder en Wolbink voor hen geschoten. De uitslag van de schietcompetitie staat op de website van de schietsport.  ( svhardenberg.nl ) ============================================================= ONDERSTAANDE FOTO WERD ONS TOEGESTUURD DOOR DE “BRÖCHTER NORDIC ZWALKERS” Wie nog meer mooie winterfoto’s heeft van Brucht, en je wilt ze delen op deze site stuur ze naar ons op !! photogrid_1480415199120                         =============================================================== 1070     NIEUWS! BEAUTYSALON “1070” VERHUIST Na maar liefst 14 jaar in Collendoorn de salon te hebben gerund opent Hilde Meijer op zaterdag 3 december a.s. haar gloednieuwe salon in Brucht! Zowel bestaande als nieuwe klanten zijn op deze dag van harte welkom om deze heropening te vieren! Tevens zullen er diverse lokale bedrijven bij aanwezig zijn. Het belooft een mooie middag te worden met volop hapjes, drankjes en gezelligheid, voor jong & oud! Wees welkom! BEAUTYSALON “1070” Al uw beautywensen onder 1 dak! wwww.beautysalon1070.nl

OPEN DAG ZATERDAG 3 DECEMBER VAN 14:00 TOT 17:00 UUR.Beautysalon “1070” Kanaalweg West 106 te Brucht 06-46011954

============================================================= EEN KIJKJE NEMEN BIJ MARKHORST BLOEMBOLLENimages Het einde van het jaar nadert, en voor ons betekent dat een drukke periode: de lelie-oogst is weer begonnen ! Om te laten zien wat ons in deze tijd van het jaar allemaal bezig houdt, stellen wij ons bedrijf open voor geïnteresseerden. Omdat wij werken vanuit 2 locaties, de spoelerij in De Krim en de sorteerwerkzaamheden in Brucht, doen we dit op 2 verschillende dagen. Op zaterdagochtend 12 november as. willen we ons bedrijf aan de Markeweg 5 in Brucht open stellen. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in de schuur tijdens de verwerking van onze leliebollen.   Graag laten wij u tussen 9.30 uur en 12.00 uur onze werkzaamheden in de schuur zien. Loop maar eens binnen, de koffie staat klaar ! Deze ochtend staat de oud-papier-container van PB Brucht er ook! Op zaterdag 19 november as. kunt u tussen 9.30 uur en 13.00 uur komen kijken op onze locatie aan de Molenweg 4 in De Krim, daar is onze spoelerij gevestigd.   U kunt dan zien hoe, na het rooien, de bollen worden schoongewassen in onze spoelmachines en klaar gezet worden voor transport en verwerking. U bent op beide zaterdagen van harte uitgenodigd ! Kijk ook eens op: www.markhorstbloembollen.nl of op onze facebookpagina: markhorstbloembollen     ============================================================ LIFESTYLEXPERIENCE Het programma LyifestyleXperience op RTL4 heeft varkenshandel DIJK  benaderd om mee te werken aan het programma. De opnames hebben onlangs plaats gevonden op 19 oktober j.l. Programma-informatie: LifestyleXperience is het actuele Lifestyleprogramma van Nederland en wordt gepresenteerd in de vorm van infotainment, waarbij het programma wekelijks wisselende thema’s heeft. De presentatoren trekken het hele land door op zoek naar informatieve, spannende, innovatieve luxueuze, trendy en glamoureuze lifestyle topics. Verder zullen er wekelijks diverse handige tips van verschillende stichtingen, bedrijven en/of organisaties voorbijkomen, in de vorm van presentaties en demonstraties van uiteenlopende lifestyleproducten en –diensten. De uitzending is te zien op:

  • Zondag 6 november om 14.20 uur op RTL4
  • Zaterdag 12 november om 15.10 uur op RTL5

binnenkort-te-zien-bij-lifestylexperiencesf-0002-varkenshandel-dijk             ================================================ SPELLETJESAVOND. Beste spelliefhebber, Er zijn weer een aantal spelavonden georganiseerd. De eerste 2 datums zijn: Donderdagavond 3 november. Donderdagavond 1 December. De avonden beginnen om 20:00 uur. De volgende spelen kunnen worden gespeeld: Sjoelen, Dammen, Kaarten, Darten, en Poolbiljart. Iedereen is van harte welkom. We hopen dat u weer van de partij bent voor een gezellige avond. Miny & Harm Jannie & Rieks.   ================================================ OLYMPIA’S TOUR: Foto’s gemaakt tijdens Olympia’s tour door Brucht zijn te zien via onderstaande link. https://goo.gl/photos/kJhGoazc1rV2cMwUA   FOTO’S BRUCHTERFEEST. De foto’s van t Bruchterfeest zijn hier d.m.v. van een link te zien Het  fotoalbum op deze site werkt nog niet naar behoren vandaar dus dat we een link hebben geplaatst. https://goo.gl/photos/9LFcfFSnkS79WfHn8 =============================================== ENQUETE AFVALINZAMELING ROVA: Geef uw mening over omgekeerde inzamelen van huishoudelijk afval De gemeente Hardenberg wil een volgende stap zetten in het ‘omgekeerd inzamelen’ van huishoudelijk afval, zodat nog meer afval gescheiden ingezameld wordt en er nog maar weinig restafval overblijft. Hierbij zijn verschillende varianten mogelijk. Voordat de gemeente Hardenberg deze varianten verder uitwerkt, wil de gemeente van u weten hoe u op dit moment omgaat met het scheiden van afval en wat uw wensen zijn. U kunt hiervoor meedoen aan een enquête. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het vormgeven van de volgende fase van omgekeerd inzamelen. Uw mening is dus belangrijk! U kunt de enquête invullen via www.hardenberg.nl/onderzoek. Omgekeerd inzamelen in de gemeente Hardenberg De eerste fase van omgekeerd inzamelen is op 1 januari 2014 ingegaan. De achterliggende gedachte van omgekeerd inzamelen is dat het gescheiden aanbieden van waardevolle en herbruikbare grondstoffen zo gemakkelijk mogelijk is. In de gemeente Hardenberg worden het restafval, GFT-afval, snoeiafval, plastic/metalen/drankkartons gescheiden ingezameld.

  • GFT-afval wordt binnen de bebouwde kom eens per twee weken huis-aan-huis ingezameld middels de groene container. Bij hoogbouwwoningen en in het buitengebied wordt GFT-afval niet ingezameld.
  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons worden eens per vier weken huis-aan-huis ingezameld middels plastic zakken.
  • Het restafval (de grijze container) wordt eens per vier weken huis-aan-huis ingezameld. Inwoners van hoogbouwwoningen kunnen het restafval deponeren in ondergrondse inzamelcontainers.
  • Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen snoeiafval gratis brengen naar afvalbrengstation Bovenveld in Rheezerveen.
  • Voor de inzameling van glas staan verspreid over de gemeente speciale glascontainers. Papier wordt opgehaald door scholen of verenigingen. Textiel en andere bruikbare zaken kunnen worden meegegeven aan kledinginzamelacties of worden gebracht naar speciaal hiervoor bestemde textielcontainers of het kringloopbedrijf.

  Kosten lager bij goed scheiden van afval Bij omgekeerd inzamelen is het uitgangspunt dat de kosten voor u lager worden, wanneer u huishoudelijke afval goed scheidt. Vanuit die gedachte worden kosten voor het inzamelen van restafval wel doorberekend en worden waardevolle grondstoffen zoals GFT zoveel mogelijk ‘gratis’ ingezameld. Alle huishoudens betalen voor afvalinzameling in de vorm van afvalstoffenheffing een vast bedrag per jaar voor (vastrechttarief). Huishoudens binnen de bebouwde kom betalen in 2016 € 167,– per jaar per aansluiting. Huishoudens buiten de bebouwde kom of bewoners van een hoogbouwwoning betalen € 149,– per jaar per aansluiting. Dit bedrag is lager omdat bij deze huishoudens GFT-afval niet gescheiden wordt ingezameld. Daarnaast betalen inwoners een bedrag per keer dat de restafvalcontainer wordt geleegd of per keer dat restafval wordt aangeboden in een ondergrondse container. De kosten per lediging/aanbieding bedragen:

  • voor een 240 liter container: € 9,21 per lediging
  • voor een 140 liter container: € 5,63 per lediging
  • voor het aanbieden van afval in een verzamelcontainer (hoogbouw) : € 1,19 per keer

  De volgende fase van omgekeerd inzamelen Na de invoering van de eerste fase van ‘omgekeerd inzamelen’ op 1 januari 2014 is de hoeveelheid restafval met meer dan 30% gedaald. De hoeveelheid gescheiden ingezameld GFT-afval is meer dan verdubbeld. Ook zijn er veel meer plastic, metalen en drankenkartons gescheiden ingezameld. Dankzij omgekeerd inzamelen blijven waardevolle grondstoffen behouden om opnieuw te gebruiken of om te zetten in energie. Omgekeerd inzamelen is dus een duurzame manier van afvalinzameling. De landelijke doelstelling is dat in 2020 75% van het huishoudelijk afval gescheiden wordt ingezameld. Om deze doelstelling te halen, wil de gemeente Hardenberg een volgende stap zetten in omgekeerd inzamelen. Hiervoor zijn binnen de wettelijke kaders verschillende varianten mogelijk. Zo kunnen de verschillende soorten afval minder vaak of juist vaker worden ingezameld, is er de keuze tussen huis-aan-huis inzameling middels een container of zakken of het afval kan naar een ondergrondse container gebracht worden. Of bepaalde soorten afval worden helemaal niet meer ingezameld. Bij de verschillende varianten voor afvalinzameling wordt ook rekening gehouden met de kosten. De vuilniswagen rijdt immers door de gemeente of ondergrondse containers worden regelmatig geleegd en afval wordt verwerkt. Dat kost geld. Aan de andere kant leveren sommige afvalsoorten een zekere opbrengst op omdat ze kunnen worden hergebruikt. De kosten die gemeente maakt voor het inzamelen van afval worden doorberekend in de afvalstoffenheffing of door een bedrag te betalen per keer dat afval wordt ingezameld/aangeboden.   Geef uw mening over omgekeerd inzamelen en vul de enquête in Voordat de gemeente Hardenberg de mogelijke varianten voor een volgende fase van omgekeerd inzamelen verder uitwerkt, wil de gemeente Hardenberg van u weten hoe u op dit moment omgaat met het scheiden van afval en wat uw wensen zijn. U kunt hiervoor meedoen aan een enquête die u vindt op www.hardenberg.nl/onderzoek. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het vormgeven van de volgende fase van omgekeerd inzamelen. In de enquête komen de verschillende mogelijkheden voor afvalinzameling aan de orde. Zo kunt u aangeven hoeveel afval op dit moment scheidt en wat uw wensen zijn. Invullen kan tot 5 oktober 2016. Uw mening is belangrijk, want op basis van de uitkomsten van dit onderzoek werkt de gemeente enkele varianten uit voor de volgende fase van omgekeerd inzamelen. Deze varianten worden aan de Plaatselijk Belangen voorgelegd en mogelijk getest. Daarna wordt een voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd voor de volgende fase van omgekeerd inzamelen.   Maak kans op een multifunctionele afvalemmer Onder alle deelnemers aan de enquête worden een paar multifunctionele afvalemmers verloot. De afvalemmer heeft drie aparte afvaldelen: een uitneembaar bakje voor GFT-afval, een bak voor restafval en een lade voor bijvoorbeeld PMD, oud papier of glas. Hiermee wordt afval scheiden super gemakkelijk. Bovendien heeft de afvalemmer een mooie strakke uitstraling. Wilt u kans maken op deze afvalbak? Vul dan aan het eind van de enquête uw contactgegevens in. Natuurlijk kunt u de enquête ook anoniem invullen. U dingt dan niet mee naar de afvalemmer. https://www.bol.com/nl/p/joseph-joseph-intelligent-waste-totem-prullenbak-50-l/9200000040673633/ =========================   SCHIETCOMPETITIE 2016 Ook dit jaar organiseert de schietsportvereniging Hardenberg weer een schietcompetitie. Brucht is ook nu weer van de partij, net als voorgaande jaren. Heb je zin om 2 keer een avond te schieten, geef je dan snel op. Ook al kun niet goed schieten, geen probleem het gaat om de gezelligheid. De eerste avond is op 5 oktober en de tweede avond is op 16 november. Je mag je ook als team opgeven: heren, dames of gemengd. De kosten zijn € 6,- per persoon. Geef je snel op, want ik moet de opgave voor 15 september doorgeven. Je kunt je opgeven bij Jan Meijerink   tel 0651213616  of j.meijerink@kpnmail.nl =========================   FOTO’S BRUCHTERFEEST. De foto’s van t Bruchterfeest zijn hier d.m.v. van een link te zien Het  fotoalbum op deze site werkt nog niet naar behoren vandaar dus dat we een link hebben geplaatst. https://goo.gl/photos/9LFcfFSnkS79WfHn8   ==================== ERG VEEL OOIEVAARS GESPOT OP ZONDAGMORGEN (na het feest) IN BRUCHT. Volgens sommigen kan dit twee dingen betekenen: of er komt een geboortegolf in Brucht (met een knipoog) of de ooievaarstrek is begonnen. Aan u de keus. foto: Gea Markhorst. ooievaars         BRUCHTERFEEST!! De tent staat, het veld ligt er prachtig bij, het weer beloofd fantastisch te worden ……. de mobiele gezelligheid is inmiddels gearriveerd bijna alle ingrediënten voor een prachtig Bruchterfeest zijn aanwezig. We missen nog 1 ding…… en dat zijn Bruchternaren, tot vrijdagavond 19:30 uur. 20160825_195114 (Small) tent (Small)           20160825_195146 (Small)         veld (Small)         Screenshot_20160824-203141 De Jeu de Boules ballen voor het  zijn er in ieder geval klaar voor……JIJ OOK??? 20160819_183315 (Small)