Maart 2017

Reisje:

Dit jaar staat het reisje gepland op 24 juni. We gaan dit jaar richting Friesland.
Begin en eindpunt is “De Moat”.


Pinksterfietstocht (5 juni): 
                       

Ook dit jaar wordt er weer een mooie fietstocht uigezet in de omgeving van Brucht,
Start en eindpunt is “de Moat”.
Opgeven kunt u bij Martha. Email: steenwijkg@gmail.com  tel: 06 23221636


Bruchtenaar aan het woord:

Marianne Timmerman

Beste Bruchter Droadnagels,

Mij werd gevraagd om iets in deze nieuwsbrief te schrijven, wat mij zoal bezighoudt in het dagelijks leven. Een leuk idee, maar tja….. waar moet ik dan mee beginnen? Moet ik heel traditioneel beginnen en over mezelf vertellen, dat ik in Lutten geboren en getogen ben  en de jongste ben uit een gezin met 5 kinderen. Of over mijn huidige gezin, 40 jaargetrouwd  met Jan Henk, 4 kinderen, 7 kleinkinderen…..
Of moet ik vertellen over het feit dat ik, na een periode fulltime moeder te zijn geweest, peuterzaalleidster, jeugdmedewerkster, godsdienst juf, invalkracht nu  alweer jaren in het basisonderwijs werk, momenteel in Kloosterhaar, op obs Cantecleer. Daar alleen zou ik al wel heel wat nieuwsbrieven mee kunnen vullen.

Misschien is het wel interessant om over mijn vrijwilligerswerk voor de Stichting Europa Kinderhulp te schrijven. Over het feit dat ik 25 jaar medewerkster ben geweest en veel kansarme kinderen uit binnen en buitenland een fijne, onbezorgde vakantie kon bezorgen, zowel binnen ons eigen gezin, als bij gastouders in Overijssel. Daarover heb ik destijds in het Lutter Journaal in de rubriek “Voor de kinderen” heel wat verhaaltjes geschreven. B.v. over dat kleine Franse jongetje dat de hele dag bezig was om de kippen te voeren en net voor het avondeten de sla niet op onze tafel zette, maar in het kippenhok deponeerde. Hierover verhaaltjes genoeg!

Nog heel vers in het geheugen zitten alle belevenissen welke we begin maart mee mochten maken in Senegal. Met een aantal leden van de werkgroep Senegal Juist Nu hebben we een fantastisch scholenproject afgesloten, wat betreft de financiën. Onze Nederlandse vrijwilligster, die in Senegal woont, ziet erop toe dat er gebouwd en onderhoud wordt gepleegd op 4 scholen in Kafountine en de komende jaren kunnen ze vooruit. Veel blijde gezichten en dankbare Afrikaanse kinderen mocht ik in het frans toespreken over dit prachtige project. Zelfs de Nederlandse ambassadeur  kwam op bezoek en was diep onder de indruk. Dit kan in niet zomaar uit mijn geheugen wissen. Misschien toch nog een keer……

Ik ben nu al over de helft van mijn A4tje. Wat wil ik nog kwijt? O. ja , misschien moet ik ook nog iets vertellen over het vele oppassen of over mijn hobby’s. Over het zingen op maandagavond bij Canta Libre en af af en toe een gezellig optreden, b.v. binnenkort in het theater. Over het hardlopen op dinsdagavond bij Spurt88 en trainen voor de ultieme uitdaging, de 5 km-loop. Over het schilderen op woensdagavond bij Lyda Boekholt om mijn hoofd even weer leeg te maken en daarna thuis leuke dieren decoraties op hout schilderen . Veel fietsen, wandelen, werken in de tuin en natuurlijk ook tijd maken voor het lezen van  een leuk boek( Hendrik Groen is echt een aanrader)

Waar ik beslist nog iets over moet vertellen is over het wonen in ons mooie Brucht, langs de boorden van de Vecht. Waar je helemaal jezelf kunt zijn, maar waar je ook met allerlei aangeboden activiteiten mee kunt doen. Waar nu een prachtig plan klaarligt voor de vispassage in de Bruchterbeek. Na 10 jaar wonen in Brucht ben ik er trots op om een Bruchter Droadnagel te zijn en ik hoop hier nog lang te mogen genieten van alles wat mij bezighoudt.

Marianne Timmerman.

Wie vind het leuk om een stukje te schrijven voor de volgende nieuwsbrief.
Dit kun je mailen naar j.e.mulder@kpnplanet.nl .

 

Glasvezel:

Het ligt in de verwachting dat de aanleg van glasvezel in de zomer 2017 is afgerond.
Voor degene die glasvezel krijgen, is het handig om op tijd uw mailadres te veranderen.
Het advies is gmail , hotmail of outlook.
Graag uw nieuwe mailadres ook doorgeven aan Jolanda Mulder.
j.e.mulder@kpnplanet.nl

 

Vistrap:

5 april is er een inloop avond over de ontwikkelingen van de vistrap in de Beek.
Deze inloop avond wordt door het Waterschap georganiseerd.
Hierbij zullen naast mensen van het Waterschap ook een aantal mensen van de gemeente aanwezig zijn.
Er zullen tekeningen opgehangen worden hoe het geheel eruit komt te zien.
Inloop: 19.30-21.00 uur
Waar: in “de Moat”


Voorjaars/paas workshop:

Op 11 April gaan we bloemschikken in de Moat.
We beginnen om 19.30 uur. De kosten zijn €15,-
Opgeven voor 5 April bij Martha.
Mail: steenwijkg@gmail.com   tel: 06 23221636
Bij de opgave graag vermelden welke kleur bloemen je wilt gaan gebruiken.


Nieuwe jachtcommissie:

In een vergadering van grondeigenaren met de jagers  zijn 2 nieuwe leden aan de jachtcommisie toegevoegd.
Door het overlijden van H.Hannink en G.Herbers, was Gerrit Richterink alleen over in de jachtcommissie.
Nu hebben wij als Plaatselijk Belang Brucht;  G.J.Broekroelofs en L .van Faassen gevraagd om lid te worden van deze commissie, zij hebben hier  allebei mee ingestemd. Zo is de commissie weer compleet.
In deze vergadering hebben de jagers de wildstand in Brucht uitgelegd en zij hebben ook aangegeven dat als iemand iets vreemds of gevaarlijke situaties ziet wat komt door het wild, dit aan de jagers kan worden doorgegeven.
Contact persoon voor de jagers is;  Dhr Godeke  tel 0523-231998


Agenda 2017
                                                                 

Elke tweede zaterdag oud papier bij  Fam. Markhorst 9-12 uur

5 April                   inloopavond over de vistrap
11 April                  workshop
5 Juni                    fietstocht
24 Juni                 reisje
10 November      bingo
December            workshop